Alice in Wonderland

Een van mijn interesses en expertisegebieden is ‘Alice in Wonderland’, vooral wat betreft de oorsprong en analyse van de boeken ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ en ‘Through the Looking-Glass en wat Alice daar vond’ van Lewis Carroll.

Ik ben al sinds mijn kindertijd geïnteresseerd in de ‘Alice’-verhalen van Lewis Carroll. Op de middelbare school begon ik onderzoek te doen naar zijn boeken en op de universiteit maakte ik een website over hun achtergrond. Later raakte ik betrokken bij verschillende Alice in Wonderland-gerelateerde projecten. Ik sta nu internationaal bekend als Alice in Wonderland-expert.

Naast publiceren over het onderwerp, geef ik ook lezingen. Ik ben beschikbaar als spreker over de ‘Alice’ boeken en hun achtergronden.

Alice-in-wonderland.net

Alice-in-Wonderland.net homepage screenshot

Een groot deel van de kennis die ik heb verzameld over de boeken ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ en ‘Through the Looking-Glass and what Alice found there’ van Lewis Carroll heb ik gepubliceerd op mijn website, Alice-in-wonderland.net.

Ik begon de website in 1997 en inmiddels is deze uitgegroeid tot de grootste, meest complete Alice in Wonderland-site op het internet!

‘Alice in a World of Wonderlands’-project

Tussen 2010 en 2024 heb ik bijgedragen aan het project ‘Alice in a World of Wonderlands’, geleid door Jon Lindseth. We hebben gepoogd een bibliografie samen te stellen van alle Engelstalige edities van “Alice’s Adventures in Wonderland”, “Though the Looking-Glass and what Alice found there”, “The Nursery ‘Alice’” en “Alice’s Adventures under Ground” die wereldwijd zijn gepubliceerd, evenals een bibliografie van alle vertalingen van “Alice’s Adventures in Wonderland” en “Through the Looking-Glass and what Alice found there” ooit gepubliceerd in de wereld. Het project resulteerde in een publicatie bestaande uit vijf volumes.

Schrijver van een derde ‘Alice’-boek

Als zijnde iemand die zeer goed bekend is met de ‘Alice’-verhalen van Lewis Carroll, wilde ik proberen een derde ‘Alice’-boek te schrijven, dat vergelijkbaar zou zijn met de originelen van Carroll. Veel mensen hebben Alice in Wonderland ‘geïnspireerde’ boeken geschreven, die zich bijvoorbeeld ook in Wonderland afspelen of personages uit Wonderland- en/of de Looking-Glass-wereld bevatten, maar ik wilde een compleet nieuw avontuur voor Alice, met woordspelingen, parodieën, gedichten en satire, alsof Carroll het zelf als tweede vervolg had geschreven. Dit werd mijn eerste fictie boek: “Alice’s Adventures under Water”.

Lezingen & interviews

Ik ben beschikbaar als spreker over Alice in Wonderland-gerelateerde onderwerpen, zoals de achtergrond en oorsprong van de boeken van Lewis Carroll, en mijn eigen boek. In het verleden ben ik onder andere gevraagd gevraagd voor:

  • Een lezing over ‘fabulous monsters and curious creatures’ in mijn boek tijdens Alice’s Day in Oxford, voor de Britse Lewis Carroll Society (die plaatsvindt in juli 2024)
  • Te gast zijn bij de “All things Alice”-podcast van Frank Beddor (beluister de aflevering op Spotify of Apple podcasts)
  • Een lezing over de Tenniel-illustraties in de ‘Alice’-boeken voor het Nederlandse Lewis Carroll Genootschap
  • Gastspreker bij de boekenclub van het Nederlandse Lewis Carroll Genootschap
  • Gastspreker bij een Russische boekenclub

Wilt u mij als spreker tijdens uw evenement, dan kunt u contact met mij opnemen.